Els assassinats del pont de Vallbona (Abril de 1938)

Els historiadors locals Ricard Conesa i Roland Sierra porten un any investigant sobre un episodi de la guerra civil, que va tenir lloc la nit del 4 al 5 d’Abril del 1938, al pont de Vallbona (al costat de l’actual Port Ginesta). Aleshores, dinou suposats falangistes, provinents de diferents llocs de l’estat i de Catalunya, pertanyents a la cinquena columna de Barcelona, i empresonats en el vaixell Villa de Madrid, foren executats, i bona part d’ells enterrats al cementiri de Sant Sebastià, després d’haver-se realitzat les oportunes diligències per part del jutge Josep Serra i Vivó, i dels doctors Benaprès i Padrol. Conesa i Sierra han començat a posar-se en contacte amb els seus familiars, i l’objectiu, hores d’ara, és intentar fer llum vers quins foren els responsables dels fets, i les causes que els motivaren.

L’article sobre els fets de Vallbona, es publicà en el suplement Diari de Sitges del Diari de Vilanova, el passat 22 d’Agost.

Escolteu-los

http://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2008/08/29/assassinats_vallbona.pdf” target=”_blank”>L’article sobre els fets de Vallbona, es publicà en el suplement Diari de Sitges del Diari de Vilanova, el passat 22 d’Agost.

1 comment to Els assassinats del pont de Vallbona (Abril de 1938)

 • Victor Fernandez Moliner

  Hola
  Estic molt trasvalsat. es la primera vegada que trovo informació directe sobre el meu avi. En Victoriano fernández Gonzalez era em meu avi.
  Fa temps que estic buscant informació i tot de sobte em trobo am vosaltres.
  Estic molt interesat a poguer parlar amb vosaltres sobre tot aquest afer i si està dintre de les meves posibilitata ajudar vos.
  Espero amb impaciència la vostra resposta.
  Moltes bràcies per la vostra informació.
  Salut

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>