La nostra història

Amb Ignasi Muntaner parlem d’Agnès de Sitges, i de les plaques de fills predilectes i adoptius al saló de plens de l’Ajuntament.

Escolteu-ho

1 comment to La nostra història

 • El més curiós és que una Escola pública d’Educació Infantil i Educació Primària,és a dir,amb alumnes de P-3 fins als 11 anys,en comptes d’un titular més turístic i més modern i més de l’actual Sitges,per exemple el nom d’un paisatge,d’una planta,d’una flor o de quelcom més del “dia d’avui”.és una titular del Feudalisme sitgetà,que aquests alumnes tant del Feudalisme com com de la darrera Família Sitges d’aquests segles els hi “sonarà” només a “SITGES” i res més.
  I,el més curiós (sic) és que l’amic Ignasi Muntaner va dir-me a la cara,tot i parlant que la “4a escola pública ja té un titular”,m’hi respon: “Aquest titular és il.legal”,i no l’entès el perquè,encara podria ésser-ne perquè ell-segons vaig assabentar-me-és el responsable sitgetà dels nous carrers i edificis,que hi rebin un/una titular al respecte-.
  La Presidenta de l’AMPA de la 4a escola pública,la Sra Ribero,va trucar-me a l’Arxiu de Sitges amb aquest prec: “Per favor,com a estudiós de l’escola pública a Sitges,podria fer-nos-en amb un nom de Mestra que s’hi hagi distingit a Sitges…?
  La meva resposta va ésser aquesta:Sí,la mestra Francesca Pons i Grau,de Calders,protagonista a Sitges per dues raons,la primera que fa servir la metodologia Montessori a l’escola de noies,un cop hi assisteix al Congrés Internacional de la Dra Montessori de Barcelona i la segona,que és premiada des de la Direcció General del Ministeri d’Instrucció Pública per la seva labor pedagògica a Sitges,un premi demanat per l’Alcalde en Pau Barrabeitg i Bertran.
  I n’hi ha una altra,que en demana per a Sitges una Escola de Mar,similar a la de la Barceloneta i que s’instal.li al Pabelló de Mar-.La seva pressió didàctica era que Sitges,tenia un espai d’rexcel.lència.
  *Passa el temps,no m’en diuen res de si l’accepten o no i per l’Eco llegeixo “Agnés de Sitges”-.Ni en tenia ni idea jo d’aquest nom i és quan li pregunto a l’Ignasi Muntaner si va ser la seva filla,especialista medieval,la responsable,bo i dient-me que NO i que aquest titular és “il.legal”-.
  *Parlant-ne amb la Tècnica d’Ensenyament va dir-me: “No serà el CEIP Francesca Pons”,a veure si per a la 5ena escola pública l’accepten-.
  La meva pregunta:Com és que en aquesta emissió o secció,l’amic Ignasi Muntaner no explica el perquè de la il.legalitat del titular…?.
  Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>