La nostra història

Amb Ignasi Muntaner parlem de la urbanització del Vinyet.

Escolteu-lo

1 comment to La nostra història

 • L’amic Ignasi Maria Muntaner,un mestre especialista en descripcions i narracions dels carrers de la Vila de Sitges,que personalment segueixo de tant en tant a la ràdio municipal,l’admiro en les seves exposicions documentades i resumides.Enhorabona !

  Professional de l’ensenyament privat i l’escola privada,potser s’hi ha convertit en un líder d’èlit,catalanista i independentista a Sitges i d’excel.lència.Cau molt bé un personatge a Sitges d’aquesta empenta,cosa d’agrair-ne.El considero com en Ramon Planes II per dues raons:a)La seva trajectòria històrica i b) El seu perfil del bon fer i la feina ben feta.Clar que el “Sant de la meva Devoció”,sempre i per sempre hi ha estat i hi seguirà essent-ne en Jacint Picas i Cardó,no gaire estudiat me’n sembla.

  En la meva dedicació en la recerca i l’estudi de la “Trajectòria de l’Escola Pública a Sitges,vista des d’una Perspectiva Local (1775-2010)”,tot i espigolant les Actes Municipals a l’AHMS durant una dotzena d’anys i a la Biblioteca S.Rusiñol.m’hi he trobat amb dades inèdites i paperam per llogar-hi cadires.

  Ni el Diccionari de Sitgetans de l’amic en Roland Sierra se cita en l’any 1949 l’atorgament de Fill Adoptiu de Sitges al Generalíssim i la Medalla d’Or de la Vila,tot i sabent-ne que és tant Memòria Històrica com l’exhumació dels fosses.

  *Consta en Acta a l’AHMS

  Medalla d’Or de la Ciutat al Generalíssim (1949)
  Es prepara la visita del General Franco a la Vila de Sitges,el juny de 1949,acompanyat de totes les autoritats provincials,del Director General de Seguretat,del Ministre de Governació a més de la publicació d’una nota al Setmanari l’Eco de Sitges,tot agraint la gran col.laboració prestada a totes les classes socials sense cap excepció-.
  Sitges entrega la Medalla d’Or de la Ciutat al Generalíssim
  S’hi organitza una campanya popular entre la població sitgetana per tal que el General Franco sigui a més de ben rebut a la Vila,atorgar-li la Medalla d’Or de la Ciutat,cosa que l’alcalde en Juli Martínez i Àvila agraeix per ésser popular aquesta rebuda triomfal-.El pressupost resultant és aquest:
  *Medalla d’Or……………………………………..13.369’25 ptes per subscripció popular-.
  *Despeses per la Medalla d’Or de la Ciutat……………………………………8.000 ptes
  *Preu del Pergamí……………………………………………………………………..1.500 ptes
  *Bonos per als pobres de la Vila………………………………………………….3.550’55 ptes
  *Sobrant…………………………………………………………………………………….316’25 ptes
  Total………………………13.369’25 ptes
  La Corporació Municipal manifesta força conformitat a les factures de despeses presentades en motiu de la visita a la Vila del Cap d’Estat,en Francisco Franco-.
  El total en realitat és de 47.205’36 ptes-.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>