Treballadors municipals aturen el ple de novembre en protesta per la proposta d’ERO i demanen no aprovar els pressupostos del 2013 fins que no s’arribi a un acord.

Sota el lema No ens toqueu els sous, més de 100 treballadors de l’Ajuntament de Sitges es concentraren a la casa de la vila per a protestar per la proposta d’ERO impulsada per l’equip de govern. La enèrgica i sorollosa acció dels convocats obligà a aturar la sessió ordinària durant una hora, fins que, després d’una estona d’alocucions i converses creuades entre el regidor de recursos humans i els representants sindicals amb el col.lectiu de treballadors, es va dissoldre la concentració. Fou aleshores quan Fermin Sánchez i Joan Rodríguez, acompanyats de Valentí Estrada, foren autoritzats a intervenir dins de l’ordre del dia del ple. Sánchez i Rodríguez palesaren la negativa dels treballadors a la proposta d’acomiadament de 47 membres de la plantilla, eliminable a canvi de la reducció del 15% del sou de laborals i interins, i demanaren el compromís de l’alcalde de no celebrar el ple dels pressupostos fins que no s’hagi arribat a un acord entre ambdúes parts. L’alcalde es mostrà obert a negociar a partir de la reunió ja prevista per dimecres d’aquesta setmana, però no es pronuncià obertament sobre si el ple dels pressupostos se celebrarà finalment el mes de desembre. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Òscar Ortiz, abandonà la sessió en solidaritat amb la protesta. Us oferim la crònica dels fets, i l’opinió sobre els mateixos del regidor Magí Almirall.

Escolteu-ho