El debat sobre la “Sàtira satànica”

D'esquerra a dreta: Raimon Gusi, Ramon Vallverdú, Guillem Roma, Carmen Sánchez, Jordi Bertrán i Àngel Lorenzo.

D’esquerra a dreta: Raimon Gusi, Ramon Vallverdú, Guillem Roma, Carmen Sánchez, Jordi Bertrán i Àngel Lorenzo.

Organitzada per la colla vella de diables de Sitges, dissabte va tenir lloc al Retiro una jornada de debat sobre els versos dels diables. Us oferim el debat final en el qual hi varen participar Raimon Gusi, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Vallverdu, de la colla de diables de l’Arboç, Guillem Roma, de la colla vella de diables de Gràcia, l’advocada Carmen Sánchez, el gestor cultural Jordi Bertrán i la diablessa de la colla vella de Sitges, Àngel Lorenzo. Bona part del debat se centrà en la necessitat de defensar la cultura popular i la llibertat d’expressió, però sense deixar de respectar la vida íntima de les persones, en un context en el qual cada vegada la societat denuncia més coses, i no sempre contextualitzant els fets denunciats en l’àmbit en el qual es produeixen. Inicia el debat Ramon Vallverdú -exposant el procés judicial que viu la colla de l’Arboç arran d’un vers del 2013- i segueixen la resta de ponents contestant les preguntes del públic.

Escolteu-ho