La malvasia tornarà a l’hospital, però trigarà. L’administrador Fernando Herraiz ho explica.

La necessitat de rendibilitzar la producció de la malvasia i la impossibilitat d’utilitzar el celler de l’hospital perquè no reuneix les condicions exigides per la Generalitat de Catalunya, han obligat a l’administració de la fundació de l’hospital de Sant Joan a prendre la decisió de traslladar les botes existents al celler a l’empresa La xermada de Pacs del Penedès per un periode indeterminat, que s’extendrà fins que no s’aclareixi el futur de l’equipament. Fernando Herraiz, administrador de la fundació de l’hospital, ha explicat aquest matí a Ràdio Maricel que la malvasia li genera a la institució prop de 50.000€ anuals de pèrdues, que només podran compensar-se quintuplicant l’actual producció que passaria de les 10.000 ampolles actuals fins a les 60.000 comptant-hi totes les varietats. Herraiz ha afirmat que el celler de l’hospital només es dedica a envellir i embotellar una petita part del procés de producció que es reparteix, hores d’ara, entre 7 empreses diferents. Si els números de la malvasia surten, l’hospital es planteja dues opcions per al seu celler: acondicionar-lo per a poder efectuar la mateixa funció que té avui -amb un cost d’uns 120.000€- o bé plantejar en una part de la seva superfície un centre d’interpretació de la malvasia, seguint una proposta que ja s’havia pensat anys enrere. L’administrador ens dóna tots els detalls de la situació actual.

Escolteu-lo