Una fita històrica. Els arqueòlegs donen per segur haver trobat, a 800 metres del Baluard, les dues naus almiralls que s’enfrontaren davant de la costa de Sitges l’1 de juliol de 1642

batalla_18092015

El galió de Guisa de la flota catalano-francesa, segons un gravat d’Henricus Hondius del 1626

De confirmar-se els indicis, els arqueòlegs poden haver trobat, a 800 metres del Baluard mar endins, les restes dels dos grans galions de les flotes catalano-francesa i espanyola, el De Guisa i el Madalena, que s’enfrontaren en una cruenta batalla l’1 de juliol del 1642, a més d’un tercer vaixell encara per identificar. L’utilització de la tècnica de recerca basada en la magnetometria de protons sembla haver estat decisiva per aconseguir el que podria definir-se com una troballa històrica que ens comenta Pere Izquierdo, arqueòleg del Consorci del Patrimoni.

Escolteu-lo