El govern de Sitges proposa rebaixar el coeficient de l’IBI i un paquet de bonificacions fiscals per emprenedors i persones amb dificultats

El govern de Sitges ha presentat la seva proposta d’ordenances fiscals, que seran portades a aprovació el ple de dilluns, i que incorporen una rebaixa fiscal, després d’anys d’esforç econòmic per part dels ciutadans, lleuger en cas de l’IBI, i més gran amb emprenedors, joves empresaris, establiments que generen residus -amb una rebaixa del 50% de l’impost de recollida-, i persones amb dificultats econòmiques. Així, el projecte inclou paquets de bonificacions per a la integració laboral, l’emprenedoria o la innovació, i una baixada del coeficient municipal multiplicador de l’IBI del 0,83 al 0,779, per compensar l’increment per llei de la part estatal. Amb aquest canvi, la majoria de ciutadans veuran rebaixat lleument el rebut, tot i que alguns patiran un increment d’entre 12 i 27 euros. L’alcalde, Miquel Forns, i els portaveus dels grups que donen suport al govern, Pep Moliné i Aurora Carbonell, van presentar la proposta, que s’està negociant amb tots els grups municipals, amb l’objectiu, segons es va explicar, de buscar el màxim consens.

Escolteu-ho