Lola Anglada. La història d’una dona artista, republicana, catalanista, feminista i arraconada pel franquisme per “roja, separatista i peligrosa”

anglada_14032016

“El més petit de tots”, una icona de Lola Anglada.

El passat dissabte es presentà al museu Maricel, la biografia de l’artista i il·lustradora Lola Anglada. Amb el títol Lola Anglada, memòries (1892-1984), Núria Rius i Teresa Sanz s’han encarregat de sistematitzar el munt de material que Anglada ja tenia a punt per a editar abans de morir. El llibre, editat per la Diputació de Barcelona, ofereix un retrat fidel del que fou una dona de conviccions molt fortes que es va veure arraconada pel franquisme, i que amb l’arribada de la democràcia tampoc va acabar de rebre el reconeixement que mereix la seva obra.

Escolteu el resum de la presentació