“Eva, Túrmix, Ginebra” la primera novel·la de Joan Duran evoca el Sitges que va viure els inicis de la transexualitat

duran_20042016

Portada del setmanari “Por qué” del 21 de març de 1973

A partir de la història real de la detenció d’uns transvestits per part de la Guardia Civil a la discoteca “Los Tarantos”, una primavera de 1973, Joan Duran situa el punt de partida de la seva primera novel·la, Eva, Turmix, Ginebra (Adia edicions). Situada entre el 1973 i la vigília de Corpus de 1978, aquesta és la història de tres nois que viuen entre la hipocresia somorta de la societat de l’època -la novel·la té Sitges com escenari- i els plaers que s’amaguen al carrer del Pecado Mortal. L’autor ens explica el procés de maduració d’una novel·la que ja ha tingut molt bones crítiques, i que serà presentada demà a la discoteca Ricky’s.

Escolteu-lo