Miquel Forns creu que no poder pagar encara a 30 dies condiciona la gestió municipal, en no poder disposar dels diners del romanent

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha defensat la gestió d’Eduard Carrillo al departament de Recursos Humans, i ha atribuït les mancances a Serveis Socials i a la Policia Local denunciades pel PSC i per diversos sindicats com a problemes derivats de la impossibilitat de contractar mentre no es pagui a 30 dies, un supòsit que, segons el batlle, també està al darrera la manca de data prevista per a la reobertura de la biblioteca Santiago Rusiñol. Forns ha mostrat la confiança que l’esforç de la plantilla i la futura incorporació de gerents i caps d’àrea puguin corregir la situació, ja que actualment el consistori paga a 47 dies, i fins que no pagui a 30 no podrà tocar diners del romanent que permetrien desbloquejar determinades situacions. Forns ha recordat que bona part de l’oposició va mostrar-se a favor del càrrec del gerent en la reforma del ROM o l’aprovació del pressupost i la plantilla, pel que no entén la sol.licitud d’un nou debat al voltant d’aquesta figura. En aquest sentit, el govern considera que el reglament que demana Ciutadans sobre aquesta plaça ja el contempla el Reglament Orgànic Municipal, pel que no és necessari fer-ne un d’específic.

L’alcalde ha reconegut les dificultats amb què Sitges es troba com a administració local per lluitar contra els manters, i les solucions imaginatives que està intentant donar la comissió específica sobre la problemàtica que va sorgir del Ple. El batlle ha anunciat un pla de xoc de neteja per compensar les mancances detectades, tant de via pública, com de recollida i de jardineria, i ha explicat que la Generalitat ha acollit positivament el pla per incorporar uns plans formatius a la futura escola Agnès de Sitges, tot i que resta concretar com es podria fer.

Escolteu-lo