Pedro Palacios evoca la figura de Samaranch en un llibre que recupera la seva documentació personal

Mont-Roig, Surroca, Bach (pdent. COI) i Palacios (Foto: marca.com)

Presidente Samaranch. Los 21 años de la presidencia del COI que cambiaron el deporte. Amb aquest títol, el periodista sitgetà i ex-cap de comunicació dels jocs de Barcelona 92, Pedro Palacios, ha volgut evocar i recuperar el testimoni i l’obra del qui fou el president del comitè olímpic internacional més influent de la història, i principal impulsor de la celebració dels jocs olímpics a la capital catalana. Amb la col·laboració del també periodista sitgetà Edgar Mont-Roig i de Joan Manuel Surroca, Palacios s’ha capbussat en els innombrables articles periodístics sobre Samaranch, i en la seva documentació personal facilitada per la família. Palacios, que defineix al qui fou president del COI entre el 1980 i el 2001 com un home metòdic i disciplinat que va saber utilitzar el diàleg i l’estratègia per a aconseguir els seus objectius en el món de l’esport, creu que Barcelona ha estat injusta amb un llegat que projectà la ciutat al món més que cap altre esdeveniment.

Escolteu Pedro Palacios i Edgar Mont-Roig