L’alcalde espera que el 30 de setembre l’Ajuntament hagi aconseguit l’objectiu de pagar a 30 dies, i així poder desbloquejar l’accés al romanent de 16M€

I d’aquests 16M€, després de cobrir obligacions bancàries i pagar sentències judicials, en quedaran disponibles uns 8M per a poder desencallar moltes de les inversions pendents, començant per l’equipament de climatització i de mobiliari que ha de possibilitar que la biblioteca Santiago Rusiñol obri definitivament, després de les obres de reforma. Per a que això succeeixi, durant el proper mes i mig l’Ajuntament ha d’aconseguir reduir el periode de pagament de factures dels 43 dies actual als 30 que la llei obliga per a que pugui disposar del romanent de caixa. D’aquí que l’alcalde hagi signat un decret pel qual es prioritza que la institució tramiti diàriament qualsevol factura que arribi. Forns també s’ha referit a l’injecció de 463.000€ per a millorar el servei de neteja adjudicat en el seu dia a CESPA, tot admetent que hi ha hagut millores però que encara no s’ha arribat a tots els barris. El servei de neteja a Sitges costa uns 4M€ l’any, n’havia costat força més abans de la crisi i l’alcalde creu que el nou concurs públic per a l’adjudicació del servei, el 2018, haurà de comportar una inversió major. L’alcalde també s’ha referit a la situació actual del top manta assenyalant, amb una certa resignació, que el municipi poc més pot fer per a contenir-lo, més enllà de les actuacions puntuals coordinades amb els cossos de seguretat locals, catalans i estatals.

Escolteu-lo