L’alcalde anuncia que en el ple de setembre es poden desbloquejar la situació de la biblioteca i la de la confraria de pescadors

alc_19092016

Si tot va com l’equip de govern té previst, el ple municipal del proper dilluns pot desbloquejar definitivament la situació que viuen la biblioteca popular Santiago Rusiñol, pendent de la compra del mobiliari i de la maquinària de climatització, i el projecte de la instal·lació d’una llotja de pescadors al port d’Aiguadolç. L’alcalde Miquel Forns ha confirmat aquest matí a Ràdio Maricel, que la recerca de partides pressupostàries que no es gastaran en aquest exercici, possibilitarà que la casa gran no depengui del desbloqueig del romanent de caixa per afrontar la inversió en mobiliari i climatització que precisa l’equipament, i, així, poder obrir a principi de l’any vinent. Tot dependrà, ara, de l’aprovació en el ple de dilluns, de les modificacions del pressupost pertinents. Per altra banda, l’esperadíssima posada en marxa d’una llotja de pescadors al port d’Aiguadolç -que quedà aturada en el ple de juliol per l’informe negatiu de la intervenció municipal- es tornarà a portar a ple, amb un informe jurídic que permetrà que tot depengui de la decisió política dels grups municipals del consistori. Per tant, també en aquest cas sembla que hi ha moltes possibilitats de desencallar la situació de paràlisi que ha viscut el projecte de la llotja.

Més complex és l’assumpte de la viabilitat futura de les instal·lacions del Club Natació i de la pròpia entitat. L’alcalde ha anunciat que a final de mes, i per obligació legal, s’ha de liquidar definitivament el consorci del Natació, i eixugar el deute hipotecari contret que suma 3,2 milions d’euros, al qual institució i club hauran de respondre a parts iguals. L’Ajuntament assumirà el pagament íntegre, però sobre el Club Natació caurà la responsabilitat de pagar 1,6 milions d’euros, quelcom que pot comprometre obertament el futur de l’entitat.

Escolteu-lo