Ple de setembre: Sitges tindrà llotja de pescadors a Aiguadolç. Avancen els projectes del centre cívic i del passeig marítim de Les Botigues. Es liquida el consorci del Club Natació i la CUP demana la dimissió de M.A.Bastenier

Us oferim el resum del ple de setembre celebrat ahir, i que va començar amb el jurament del càrrec del regidor Eduard Terrado d’ERC. La sessió va aprovar, amb 14 vots a favor i 7 abstencions l’aprovació inicial de l’esperat projecte d’instal·lació d’una llotja de peix al port d’Aiguadolç, no sense produïr-se un intens debat entre govern i Sitges en positiu a l’entorn de les garanties legals del mateix, arran d’un nou cas de desencontre de criteri entre la intervenció general i la secretaria. Govern i Sitges en positiu també protagonitzaren un altre intens debat a l’entorn de la gestió de les llars d’infants municipals en el passat i en el present, a partir dels informes de control financer corresponents al periode 2011-2014. Pel que fa a la dissolució del consorci del Club Natació Sitges, el ple coincidí en que la solució que s’aprovà a finals del 2010 no ha estat la més adequada per a assegurar la viabilitat de l’entitat, però tampoc ningú va poder assegurar que la que ara s’aprova -condicionada pel marc legal vigent- pugui permetre que el Natació se salvi, tenint en compte l’important deute que haurà d’assumir.

Finalment, el debat sobre una moció presentada per la CUP per a l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa de memòria i de prevenció del feixisme: mai més, i que s’aprovà per unanimitat, va derivar cap al retret que, tant la mateixa CUP com ERC, varen fer de la publicació que el regidor de Ciutadans, Miguel Angel Bastenier, va fer a les xarxes socials de quatre fotografies on, sota l’epígraf de trobeu les diferències, presentava imatges de la marxa de torxes i de les regidores d’Esquerra cantant els segadors al balcó de l’Ajuntament, al costat d’altres vinculades a l’època de l’alemanya nazi. Bastenier va defensar-se al·legant que mai havia volgut vincular nacionalisme amb nazisme, però el ple acabà amb la petició de la CUP que dimitís del seu càrrec.

Escolteu el resum del ple

Escolteu el debat sobre la llotja de pescadors

Escolteu el debat sobre les llars d’infants

Escolteu el debat sobre el consorci del Club Natació

Escolteu el debat sobre la publicació del regidor M.A.Bastenier a l’entorn de la marxa de torxes

Escolteu el ple sencer