Més de 170 pel·lícules, una “zombie walk” i una “Star Trek walk”, projeccions en realitat virtual i grans noms homenatjats. Es presenta el 49è festival dedicat a “Star Trek”

festival_04102016

A Toronto, les ambulàncies assistiren a alguns espectadors de Raw (Grave)

Més de 170 pel·lícules entre les diferents seccions del certamen, la tradicional Zombie Walk i la novetat d’una Star Trek walk, projeccions en realitat virtual de 360º, els grans premis honorífics per a Max von Sydow i Christopher Walken, i moltes emocions fortes són alguns dels ingredients de la 49a edició del Festival Internacional de cinema de Catalunya que començarà el proper divendres i que ahir es va presentar a la seu de la Filmoteca. Amb el rerefons de l’homenatge als cinquanta anys de l’estrena d’Star Trek a la cadena de televisió NBC, el festival també projectarà la primera versió cinematogràfica del serial, que dirigí Robert Wise el 1979, a més d’organitzar un munt d’activitats paral·leles. En un moment d’altíssima producció del gènere -i d’eclosió del fenòmen zombie per davant dels vampirs- el fantàstic arriba amb el ressò generat per algunes de les produccions que s’exhibiran, entre elles la francesa Raw, precedida per els desmais i les assistències sanitàries que va produir la seva estrena al festival de Toronto, i per haver aconseguit el premi de la premsa al festival de Cannes. El conseller de cultura, Santi Vila, el director del festival, Àngel Sala, i l’alcalde Miquel Forns presentaren la49a edició d’un festival que ha vist augmentades un 16% les aportacions econòmiques institucionals per a l’edició d’enguany.

Escolteu-ho