De quan l’hotel Terramar es convertí en un hospital de sang durant la Guerra Civil. Conferència del Dr. Carles Hervás al Grup d’Estudis Sitgetans

terramar_22112016

3 anys després d’haver estat inaugurat, l’hotel Terramar, aleshores Terramar Palace, fou incautat pel comitè de milícies antifeixista, per a convertir-lo en hospital de sang. Primer sota la gestió del govern de la Generalitat i després sota el de la República, l’establiment va viure una atzarosa història -plena de mancances logístiques- molt condicionada als pitjors episodis de la guerra, sobretot a la zona d’Aragó. Fins a 360 ferits s’hostatjaren en alguns moments a l’hotel, que, malgrat no ser hospital quirúrgic, comptava amb una important nòmina de treballadors, entre els quals s’hi trobaren Josep Antoni Martínez Sardá, o el doctor Benaprès. Aquestes són algunes de les dades que explicà el doctor Carles Hervás i Puyal, membre de la societat catalana d’història de la medicina, en la conferència que pronuncià el passat dissabte a la seu del Grup d’Estudis Sitgetans. Us n’oferim un resum, que podeu complementar amb la lectura d’un interessant article sobre el tema que la historiadora sitgetana Beli Artigas va publicar en el seu blog l’any 2012.

Escolteu la conferència