El president de l’Associació d’apartaments turístics de Barcelona creu l’Ajuntament ha d’aixecar la suspensió de llicències per a pisos turístics, baixar la taxa per a tramitar-ne el seu ús, i fer una inspecció exhaustiva que suposi sancions exemplars pels no regularitzats.

Enric Alcántara, president de l’Associació d’apartaments turístics de Barcelona, creu que, lluny d’aplicar una suspensió de llicències, l’Ajuntament de Sitges ha d’aixecar la moratòria d’atorgament de llicències a pisos turístics, baixar la taxa per a tramitar-ne el seu ús, i posar en marxa un pla contundent d’inspecció del parc de pisos, que acabi, si s’escau, amb sancions exemplars als infractors de la llei. Alcántara considera que la moratòria no farà altra cosa que propiciar el mercat il·legal, i creu que no és vàlid utilitzar l’argument de l’alça del preu de lloguer per a justificar la mesura. El president del gremi barceloní es va reunir amb els representants de les diferents formacions polítiques sitgetanes per a exposar-los les raons que comenta en aquesta entrevista. Qualsevol informació relacionada amb habitatges d’ús turístic la podeu trobar al portal específic de la Generalitat.

Escolteu-lo