El govern posa tota la carn a la graella per aconseguir que l’Ajuntament pagui a 30 dies el 31 de març. Si ho aconsegueix, es desbloquejaran els 15M€ del romanent de tresoreria. Pep Moliné ho ha explicat als mitjans.

En el pitjor dels casos (3r trimestre del 2015) l’Ajuntament pagava als proveïdors en un termini de 54,48 dies. En el millor (4t trimestre del 2014) en un termini de 36,58. I hores d’ara, encara no ha aconseguit baixar dels 38. El marc legal no permet a la institució accedir al romanent de tresoreria per a fer inversions, si no paga a 30 dies. Aquest és, precisament, l’objectiu prioritari del govern, que ahir va exposar davant dels mitjans el regidor d’hisenda Pep Moliné. Moliné, que el passat dilluns ja havia afirmat a Ràdio Maricel que les mesures que ara es posaran en pràctica són les darreres mesures possibles per a aconseguir-ho, va situar ahir en 15M€ el romanent de tresoreria del qual podria disposar l’Ajuntament si s’aconsegueix l’objectiu. Si no s’aconseguís, el romanent aniria augmentant fins arribar als 20M€ a finals d’aquest any. Us oferim, íntegra, la roda de premsa de Pep Moliné.

Escolteu-lo