David García: “S’ha d’arribar a un acord amb la policia que ha de garantir una seguretat, però no ha de condicionar la festa que potser és el que ens està passant ara”

És el president de la comissió de Carnaval del Retiro, i ha estat responsable de l’àrea de prevenció i seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Sitges, president de la comissió de Carnaval i membre de colla del Carnaval retirista. En la persona de David Garcia conflueixen, doncs, experiències carnavaleres des d’òptiques amb interessos diferenciats que conflueixen en la mateixa festa. García creu que, tot i que no serà mai el recorregut que voldria el Retiro, cal defensar l’actual recorregut i arribar a un acord estable amb els cossos de seguretat que allunyi aquesta sensació que cada any la prèvia de Carnaval ve condicionada per l’etern debat sobre els requisits que els cossos de seguretat plantegen per a que la festa pugui desenvolupar-se amb les màximes garanties. Les colles del Retiro també arribaran a l’avinguda Sofia xino-xano, acompanyades de música… Tot dóna a entendre que, a partir d’aquest any, pot néixer una mena de petita rua espontània sense carrosses, qui sap si més fresca i menys encotillada que les rues oficials….

Escolteu-lo