Un record per a mossèn Jaume Berdoy Alemany

A l’edat de 70 anys ha mort mossèn Jaume Berdoy, vicari general de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, rector durant 14 anys de la parròquia de Sant Antoni de Vilanova, fins avui rector de Vilafranca del Penedès, i sitgetà present d’una forma continuada en totes les celebracions tradicionals de la Vila. Mossèn Jaume, la cerimònia d’enterrament del qual serà demà a les 11 a la basílica de Santa Maria de Vilafranca, formà part de la generació de sacerdots marcats profundament pel concili Vaticà II del Papa Joan XXIII, i destacà sempre per un caràcter afable que deixà petjada arreu. El Bisbat de Sant Feliu ha distribuït el que és el darrer document audiovisual que la diòcesi té d’ell: el video d’un brindis nadalenc davant de la cúria, l’avantvigília del passat Nadal.

En moltes ocasions hem entrevistat Jaume Berdoy a la ràdio. Us oferim un extracte de la darrera ocasió en la qual vàrem parlar amb ell, el 8 de novembre del 2010, arran de la cerimònia de dedicació de la basílica de la Sagrada Familia. Mossèn Berdoy ens deixà les seves impressions de la celebració presidida pel Papa emèrit Benet XVI, a més d’altres reflexions sobre l’església d’avui.

Escolteu-lo