Un patrimoni mariner excepcional. La col·lecció de dibuixos d’Emerencià Roig es presenta a la Casa Rocamora

Fins el proper mes d’octubre, a la Casa Rocamora podeu veure una exposició sobre el fons de dibuixos de la col·lecció de marineria d’Emerencià Roig i Raventós, que esdevé un patrimoni d’excepcional valor sobre el món de la marineria a vela, just al tombant de l’adveniment dels vaixells a vapor. Emerencià Roig, que fou fill d’un dels grans noms de la pintura luminista, es dedicà apassionadament a documentar de manera detallada vaixells i objectes de marineria, que aplegà en una col·lecció de la qual les maquetes sempre n’han estat un dels seus aspectes més populars. A l’exposició de la casa Rocamora s’ha volgut defugir expressament de la col·lecció de maquetes, per a centrar l’atenció en prop de 130 dibuixos que demostren fins a quin punt la tasca de Roig esdevé fonamental pels estudiosos i interessats en el món mariner. La directora del consorci, Vinyet Panyella, i el comissari de l’exposició, Pere Izquierdo, presentaren la mostra als mitjans de comunicació. Us en fem el resum.

Escolteu-ho