“Cala Forn”, l’emblemàtica pintura de Joaquim Sunyer, celebra el seu centenari a Sitges amb una instal·lació al Maricel.

La sala Sert presidida per “Cala Forn”

El Consorci del Patrimoni de Sitges ha inaugurat una instal·lació dedicada al centenari de l’emblemàtica pintura Cala Forn, una de les obres més destacades de la trajectòria artística del noucentista Joaquim Sunyer. La mostra, que romandrà oberta fins el 8 d’octubre a la sala Sert del museu Maricel, vol remarcar el caràcter idealista i simbòlic de l’obra de Sunyer, contextualitzada en el paisatge sitgetà, acompanyant Cala Forn de tres quadres més: Pastoral (1910-1911), Paisatge de Sitges (1920) i Paisatge de Miralpeix amb vistes a Pere Pau (1920-30). Presentaren la mostra la directora dels museus, Vinyet Panyella, acompanyada del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Pepe Serra. El MNAC ha cedit el quadre que compleix el seu centenari, especialment per a aquesta ocasió.

Escolteu-ho