Veïns dels carrers Bonaire i Joan Tarrida denuncien l’Ajuntament a fiscalia per la seva permissivitat amb els locals d’oci nocturn de la zona. Entre els informes que presenten, un estudi de la UPC datat el juny del 2016, que evidencia l’incompliment de la normativa de sorolls per part de la majoria de locals.

Informes que evidencien l’incompliment de la normativa de sorolls, o l’incompliment de la normativa anti incendis, o advocats que renuncien a continuar amb la defensa dels veïns per la manca de voluntat política de l’Ajuntament, són alguns dels elements que conflueixen en la història de la difícil convivència entre els veïns dels carrers Bonaire i Joan Tarrida i els locals d’oci nocturn. D’aquí que per a defensar els seus drets els veïns hagin decidit deixar de banda la via del contenciós administratiu per a denunciar a la fiscalia el que entenen que ha estat una deixadesa de responsabilitats per part de l’Ajuntament, a l’hora de requerir a molts locals que complissin la normativa, quan la institució tenia sobre la taula un grapat d’informes que li exigien fer-ho. Si amb tota la documentació presentada, la fiscalia conclou que els fets mereixen acusació, podrà querellar-se contra les persones concretes -siguin regidors o tècnics, o el propi alcalde- que haguéssin hagut d’assumir l’aplicació de la normativa. Ens expliquen tot aquest procés Sergi Simón, portaveu de la plataforma veïnal, acompanyat de Mercè Fernández, Agustí Mestre i Salvadora Marín.

Escolteu-los