La batalla de Garraf contra la pols de les pedreres comença a desencallar-se, gràcies a les dades d’un sistema de sensors instal·lat a iniciativa dels veïns.

Les pedreres i Garraf (Foto: Google maps)

Un sistema de sensors instal·lat des del passat estiu al nucli de Garraf -i que certifica uns nivells de partícules en suspensió molt sovint fins a 8 o 16 vegades superiors als que permet la normativa- està essent la clau per a desllorigar el problema endèmic de l’afectació de la pols de les pedreres al nucli habitat de la zona. Des del 2010 fins avui, els veïns han presentat més de 400 denúncies relacionades amb els alts índex de partícules en suspensió que generen aquestes explotacions, en especial la de l’empresa Lafarge. Ara, Ajuntament i Generalitat prometen als veïns l’adopció de mesures per a fer valer la llei, que vagin més enllà de la pròpia voluntat de les empreses explotadores. Ens han explicat aquest esforçat periple administratiu, Pilar Martínez, presidenta de l’associació de veïns de Garraf, acompanyada per Jorge Jung, membre de la junta.

Escolteu-los