Mònika Zgustova ens presenta: “Vestides per a un ball a la neu”. Els colpidors testimonis i les lliçons de vida de les dones que varen ser deportades al gulags.

Editat per Galàxia Gutenberg, Vestides per a un ball a la neu és la incursió que Monika Zgustova ha fet en la memòria d’un grup de dones que va viure els dies més durs de la seva vida als gulag stalinistes. Paradoxalment, d’aquella etapa traumàtica la majoria d’elles en varen treure les experiències vitals i emocionals més importants de tota la seva vida. Tan importants que mai no han pogut trobar ningú que n’entengués el que va suposar amb tota la profunditat. Un llibre punyent en els testimonis, que acaba amb el de la filla de la dona a qui més va estimar Boris Pasternak, l’autor de Doctor Zhivago i premi Nobel de literatura el 1957.

Escolteu-la