Iu Bover: “Martino és l’arquitecte de Sitges”

El projecte de Coderch per al grup escolar de Sitges

Quatre arquitectes, Josep Maria Martino, Ricardo de Churruca, Ricard Ribas i Jose Antonio Coderch, formaren part de sengles projectes per a la construcció d’una escola pública a Sitges que, finalment, es bastiria a finals dels 50 a partir d’un projecte del fill de Martino. El que és avui l’actual escola Esteve Barrachina, inaugurada el 1960, va tenir uns precedents prou atzarosos en els quals hi varen jugar professionals amb conceptes arquitectònics diferents, enmig d’una mancança de recursos dels governs municipal de les diferents èpoques. L’arquitecte sitgetà Iu Bover ha investigat en la història d’aquests quatre projectes en el seu treball final de master Grup escolar a Sitges (1932-1948) de Martino a Coderch, passant pel GATCPACque ha merescut el 36è premi Josep Carbonell i Gener. Amb l’Iu parlem d’una història prou singular.

Escolteu-lo