l’Ajuntament plantejarà a la comissió de videovigilància l’ús de drons per a controlar el moviment de gent al passeig durant la celebració de les rues

L’Ajuntament de Sitges ha plantejat a la La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, l’ús d’un o dos drons per a poder controlar el moviment de gent durant la celebració de les rues de Carnaval a la zona del passeig de la Ribera. La petició està pendent d’aprovació demà dimecres per part d’aquesta comissió i, d’acceptar-se, suposarà que Sitges sigui pionera a Catalunya en l’ús d’aquests dispositius en l’espai urbà. L’alcalde, Miquel Forns, ha explicat que la institució ha plantejat la petició per a implementar el dispositiu de seguretat, tot aprofitant un canvi en la legislació que ho permet. Els drons en cap cas captarien imatges properes del públic, sinó que se situarien a una alçada des de la qual es podran visualitzar amb suficient perspectiva els moviments de la multitud d’espectadors a les rues. Aquesta seria la principal novetat d’enguany en un dispositiu de seguretat que afina protocols d’actuació tenint en compte els diferents canvis que s’han posat en pràctica en anteriors Carnavals. Els explica l’alcalde.

Escolteu-ho