L’ex-conseller de medi ambient Salvador Milà afirma que si l’Ajuntament no proposa una tarifa de l’aigua a la comissió de preus de Catalunya, de poc li servirà la moció que va aprovar contra l’augment de la tarifa.

Salvador Milà amb Carme Gasulla

La història és complexa però us la intentem explicar en poques paraules. El passat mes de desembre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aprovà un augment de la tarifa d’un 11,8% en el preu de l’aigua que Aigües del Ter Llobregat (ATLL) cobra a les empreses subministradores, entre elles la de Sitges, SOREA. Enmig d’aquesta decisió ha aparegut la sentència del tribunal suprem, que ha anul·lat el concurs pel qual la Generalitat de Catalunya traspassava la gestió d’ATLL a l’empresa Acciona, per 50 anys a partir del 2013, i per una quantitat de 1000M€ que havien de servir per a eixugar el dèficit crònic de l’ACA. La decisió del suprem ha motivat que Aigües de Barcelona (AGBAR) l’altra empresa que optava al concurs públic per a la gestió de l’aigua, hagi obert un pleit contra una adjudicació que la va perjudicar, i espera que l’ACA reverteixi l’encariment aprovat el desembre. Mentrestant, a casa nostra, de moment SOREA està assumint l’encariment del rebut sense repercutir-lo als clients, però ja ha avisat a l’Ajuntament que no podrà continuar mantenint aquesta situació. L’Ajuntament, a la vegada, va aprovar una moció contra l’augment de la tarifa de l’aigua, però, segons l’ex-conseller Milà, si la corporació no presenta un informe a la Comissió de Preus de Catalunya, amb una proposta alternativa a la de l’empresa subministradora, d’aquí 30 dies, i per silenci administratiu, és molt probable que s’accepti l’increment de SOREA i poc es pugui fer. Us oferim la part principal de l’acte que va organitzar IC-V el passat divendres al Retiro, amb la prèvia que va fer la regidora Carme Gasulla, i l’exposició -no sense un component irònic- de Salvador Milà, ex-conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, entre el 2003 i el 2006.

Escolteu-ho