“Qué pena que hayamos pasado por todo esto”. Facundo Beraudi ens presenta “La memoria de los huesos”, un colpidor documental sobre la recerca dels desapareguts durant la dictadura argentina. Es presenta avui al cine-club del Prado.

David Toubes davant les restes del seu pare, recuperades pels investigadors forenses

Cal agafar-se una mica fort davant de determinades escenes, perquè La memoria de los huesos presenta una història colpidora. La d’un grapat de famílies argentines que han trobat o continuen cercant als seus familiars desapareguts durant el periode de la dictadura militar. I ho fan a través de l’inestimable ajut del Equipo argentino de antropologia forense que, incansablement i per ordre federal, cerca fosses comunes on en el seu dia es llençaren en bosses d’escombraries, es cremaren, o simplement s’enterraren, milers de cadàvers. Facundo Beraudi, nascut a Buenos Aires però amb una vida molt arrelada a Sitges, és el director d’aquest documental que ha merescut reconeixements internacionals i que avui, a partir de les 20:30h es presenta al cine-club del Prado. Parlem amb ell.

Escolteu-lo