L’hora d’Europa. Celebrem el dia d’Europa en connexió amb el programa “Cruïlla d’Europa” de Mataró Ràdio, presentat per Teresa Carreras.

Han passat 68 anys des que un 9 de maig es signés l’anomenada declaració Schuman. Robert Schuman, ministre d’exteriors francés, va apel·lar, amb l’impuls de l’empresari decididament europeista Jean Monnet, a la concòrdia amb alemanya per superar els mals de les guerres mundials, amb la darrera acabada només cinc anys abans. De la declaració va nèixer la CECA, la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, embrió de la futura Unió. Avui, enmig d’una crisi d’identitat sense precedents (refugiats, Brexit, drets civils…), en parlem en una edició especial de l’Hora d’Europa, amb Joaquim Millan, d’Eurolocal, i Teresa Carreras, amb col·laboració amb el programa la Cruïlla d’Europa de Mataró Ràdio. També conversem amb Oriol Illa, director de l’Àrea Internacional i de Cooperació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sobre una de les opcions de futur de la Unió per la necessària recuperació del paper de la ciutadania: el paper de les ciutats.

Escolteu-ho