El govern de Sitges deplora el fons i les formes del govern central per suspendre la consulta de les Botigues, i cercarà noves vies per conèixer l’opinió dels veïns

Aquest és el comunicat del govern

El govern municipal i la CUP han mostrat la disconformitat pel fons i les formes de l’advertiment per suspendre la consulta popular no referendària sobre la segregació de les Botigues de Sitges. La subdelegació del Govern central a Barcelona va advertir per via telefònica al batlle, i per correu electrònic al secretari municipal, que no es podia fer la jornada en considerar els advocats de l’estat que es tractava d’un referèndum, i que com a tal, es necessitava l’autorització del consell de ministres. L’Ajuntament de Sitges discrepa d’aquest argument, després d’haver seguit tots els procediments de la llei catalana, que regula consultes no vinculants, sense que s’hagi presentat cap impugnació. Malgrat això, la comissió de seguiment de la consulta va recomanar la suspensió de la mateixa, per evitar posar en risc els treballadors municipals que hi havien de participar si la delegació del govern feia més passos per impedir-la. Tant l’alcalde Miquel Forns, com els portaveus dels grups del govern, Aurora Carbonell i Pep Moliné, i el regidor de la CUP Pol Vigó, han denunciat la intenció del govern de l’estat d’aixafar l’autonomia municipal i els processos participatius, i s’han compromés a cercar maneres per saber l’opinió dels veïns sobre la continuitat o no de les Botigues a Sitges. Així ho han explicat en una llarga roda de premsa.

Escolteu-ho