La llibertat d’escollir com es vol morir. A Sitges, l’associació pel dret a morir dignament obre un punt d’atenció i promou el debat d’una moció que ja han aprovat molts municipis catalans.

Han passat 20 anys de la mort de Ramon Sampedro

20 anys després de la mort de Ramon Sampedro, el debat sobre la legalització de l’eutanàsia continua obert, malgrat s’han fet aportacions molt importants com el testament vital o l’evolució de les cures paliatives. A Sitges, l’Associació pel dret a morir dignament atén des de fa ben poc a tots els qui vulguin informació sobre un tema que encara desperta moltes sensibilitats. I ho fan tots els dilluns, de 18 a 20h, als locals de l’associació Gay Sitges Link al carrer Joan Tarrida, 1. L’associació també té la intenció que el ple municipal de l’Ajuntament pugui obrir un debat sobre el dret a morir dignament, a partir d’una moció semblant a la que ja han aprovat molts municipis de Catalunya. Gine Albaladejo i Annie Bordez ens expliquen que, en el fons, tot rau en entendre que tota persona té el dret a exercir la plena llibertat a decidir fins al final de la seva vida.

Escolteu-ho