Els taxistes sitgetans s’expliquen davant de la vaga, i demanaran a l’Ajuntament poder accedir a qualsevol carrer del nucli urbà per satisfer les demandes de molts veïns que viuen al casc antic.

La parada de Taxis de l’Oasis aquest matí, amb els serveis mínims

Sitges té 37 llicències de taxi, i a ple estiu moltes d’elles son compartides entre els seus titulars i treballadors assalariats que cobreixen torns de 24h. La realitat del taxi n’és una a l’estiu i una altra a l’hivern, i s’enfronta ara a la picaresca que hi ha al darrera de les llicències VTC. Julio Pérez, president de l’associació de taxistes de Sitges, i Salvador Paretas, vocal, creuen que la convivència amb els vehicles VTC mai no serà un problema si es compleix la llei que estableix la proporció d’una llicència d’aquests vehicles per 30 de taxis. El problema rau en la pirateria que envolta el sector. Més enllà de les reivindicacions de la vaga, la conversa també ha tractat sobre una de les problemàtiques més evidents del servei a Sitges: els taxis no poden arribar a molts domicilis del casc antic, perquè les restriccions de trànsit exposen als seus conductors a multes i a situacions que no cobreix l’assegurança. D’aquí que el col·lectiu es plantegi demanar a l’Ajuntament un permís per accedir a qualsevol carrer, per no desatendre ningú. Properament, seran operatives dues apps per a sol·licitar el servei.

Escolteu-los