Es presenta la biografia d’Enriqueta Gallinat, una dona avançada al seu temps

D’esquerra a dreta: Rosa Tubau, Josep Maria Tubau, Miquel Forns i Josep Vall amb exemplars del llibre.

Un centenar de persones es van aplegar ahir al Centre Cultural Miramar en la presentació del darrer llibre del sitgetà Josep Maria Tubau i Gallinat, Enriqueta Gallinat, una dona republicana barcelonina del segle xx. L’obra és la biografia de la seva mare, la historia d’una dona amb un fort compromís de gènere, social i nacional. La presentació va anar a càrrec de la regidora de cultura i alhora neta d’Enriqueta Gallinat, Rosa Tubau. També hi van intervenir Josep Vall, l’editor i director de la Fundació Irla, Josep Maria Tubau, autor de la biografia i va trancar l’acte l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu-ho

Durant l’acte es va poder sentir alguna declaració antiga d’Enriqueta Gallinat on queda palès la defensa aferrissada dels valors republicans, catalanistes i feministes d’aquesta barcelonina que va arrelar a Sitges.

Escolteu-la