L’administració ha de vetllar per evitar que l’habitatge públic sigui protagonista d’operacions especulatives, i els Ajuntaments per evitar que les promocions enriqueixin algunes empreses. Ahir al Miramar, els experts abordaren la gestió de l’habitatge públic.

Organitzada per l’espai de debat municipalista de Sitges, composat per diferents formacions d’esquerres de la vila, ahir es va celebrar al Miramar la xerrada L’habitatge és un dret! Protecció oficial, pisos turístics i planificació, amb la presència dels arquitectes Francesc Ruscalleda i Francesc López (membre del grup de treball d’urbanisme de la CUP) i la regidora de participació i districtes de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin. Ruscalleda es va mostrar crític amb la forma amb la qual l’Ajuntament actual ha negociat el conveni amb els promotors de La Plana i Santa Bàrbara, deixant-los les mans lliures per a la creació d’un barri que té vocació de suburbi per a nous rics. L’arquitecte sitgetà va demanar implicació de tots els sectors econòmics i socials per a la redacció d’un nou pla general que eviti que Sitges esdevingui una caricatura d’allò que va ser. Per la seva banda, Francesc López centrà la seva intervenció en la necessitat que les administracions vetllin per a que les promocions de vivenda pública no acabin essent protagonistes d’operacions especulatives un cop finalitzades, o que serveixin a l’enriquiment de determinades empreses mentre s’estan construïnt. López també va entonar un mea culpa destinat a la professió, que considera que, més enllà dels premis i els títols, s’ha mostrat bastant incapaç de tirar endavant projectes amb pressupost baix. Finalment, Gala Pin va reconéixer que l’administració ha de millorar els sistemes de control.

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc Ruscalleda

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc López

Escolteu la intervenció de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin

Escolteu la xerrada sencera