Tot en el servei de la neteja serà nou. Dels contenidors a la maquinària. La regidora Carme Almirall creu que s’ha fet el millor plec de condicions que podia fer-se, però l’haurà d’aprovar el ple municipal del proper 10 d’octubre. El servei es licitarà per un import de gairebé 7M€

Carme Almirall ha tingut carta blanca per a administrar un plec de condicions sense restriccions pressupostàries. La setmana passada els portaveus municipals el tingueren sobre la taula i la regidora de serveis ha volgut reconèixer les aportacions del seu antecessor Lluís Marcé en alguns aspectes del document que es portarà a aprovació en un ple extraordinari el proper 10 d’octubre. Després d’anys d’angoixes de tota mena, en pocs dies s’eixugarà del tot el deute contret amb Cespa, i el futur planteja un Sitges sense contenidors soterrats, amb tot el parc de contenidors nous, maquinària de neteja nova, 165 punts de recollida amb totes les fraccions de rebuig i un nou contracte de neteja que prioritzarà el compliment d’uns estàndards de qualitat per davant de qualsevol altre aspecte. La regidora també admet que cal millorar molt pel que fa referència al reciclatge. Sitges recicla un 23% dels seus residus, i la normativa europea i catalana exigirà que aquest percentatge sigui el doble el 2020…. Fins on ha pogut explicar Carme Almirall -perquè el plec de condicions no és públic- aquests són els detalls del nou contracte de la neteja.

Escolteu-la