El Festival s’acomiada amb Ed Harris i M.Night Shyamalan i amb el film de Kubrick, ‘2001: una odissea de l’espai’, omnipresent

Fotos: Visit Sitges

La 51a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic s’ha acomiadat entregant el Gran Premi Honorífic a dos grans del cinema fantàstic, Ed Harris i M.Night Shyamalan. Dissabte al vespre l’auditori de l’hotel Melià es va omplir per celebrar la gala de cloenda del Festival on s’atorgaven els guardons a tots els premiats en el palmarès d’enguany. El director del certamen, Àngel Sala, va obrir l’acte que continuaria amb l’entrega dels guardons i amb els discursos dels premiats. Els més esperats van ser els del cineasta M.Night Shyamalan, home que ja porta recaptats tres bilions de dolars a tot el món amb les seves pel·lícules i que entusiasma per igual a públic i crítica; i el de l’actor i director Ed Harris, que va ser molt crític amb la realitat nordamericana actual. Per acabar, Douglas Trumbull, el mestre dels efectes especials en la ciència ficció, va elogiar la pel·lícula de Kubrick, 2001: una odissea de l’espai, que s’ha convertit en font d’inspiració per a molts dels que ara es dediquen al cinema fantàstic i que ha estat homenatjada aquest 2018 a Sitges.

Escolteu-ho