L’Ajuntament vol una sortida pels manters

L’Ajuntament de Sitges ha presentat el nou dispositiu per lluitar contra la venda ambulant irregular a la via pública, alhora que ha difós les conclusions d’un estudi socioeconòmic sobre les persones que desenvolupen aquesta activitat, de cara a facilitar-ne la inserció social i laboral. En roda de premsa amb l’alcalde, Miquel Forns, i les regidores de Benestar i Família, Mireia Rossell, i de Promoció Econòmica, Aurora Carbonell, acompanyades del cap de la Policia Local, Rafael Pino, el consistori ha destacat els resultats positius del nou operatiu contra el top manta, amb la participació d’una empresa de seguretat que fa tasques informatives, per donar suport a la policia. D’aquesta manera, l’operatiu es mantindrà durant tot el 2019. En paral·lel, l’Ajuntament ha encarregat un estudi que ha revel·lat que la majoria dels manters són d’origen senegalès, joves, que van arribar a Espanya en avió, o que envien els diners a la família. Una majoria expressa la voluntat de deixar l’activitat, motiu pel qual des de promoció econòmica s’engegaran diverses actuacions per assessorar-los en el pas a activitats regularitzades.

Escolteu-ho