La parròquia, Sant Sebastià, la Trinitat i Santa Maria de Garraf ja són de l’església

El bisbat de Sant Feliu va aprofitar el procediment extraordinari que concedia la llei hipotecària de 1998 per registrar a nom seu quatre llocs de culte i acció parroquial del terme de Sitges: l’església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, l’església parroquial de Santa Maria de Garraf, l’ermita de Sant Sebastià i l’ermita de la Trinitat. L’adjunt de Patrimoni del Bisbat, Joan Torras, ha explicat a Ràdio Maricel que l’església ha utilitzat l’eina que la reforma legal posava a la seva disposició per immatricular, és a dir, per a registrar a nom seu indrets de culte i acció parroquial sobre la que no tenia papers de propietat, donat que tots ells funcionaven abans del cadastre i la llei no havia instat a registrar-los, i ha reconegut que això ha generat litigis en altres indrets. En el cas de Sant Feliu, bisbat creat el 2004, s’ha hagut de recórrer als arxius de l’arquebisbat de Barcelona.

Escolteu-lo