Rafa Fraguas descobreix una nova cova prop de la del Gegant

L’interior de la cova, amb les característiques estalactites

Una excursió a la cova del Gegant amb la seva filla va permetre a l’espeleòleg i muntanyenc sitgetà Rafa Fraguas descobrir una cova inexplorada situada al sector de les Coves, a l’oest de Sitges. Cercant l’entrada a la cova Llarga, Fraguas va trobar una cavitat i el que semblava una galeria colgada d’argila que continuava. Al cap d’uns dies hi va tornar, i poc a poc va anar obrint una gatera que el va portar a un llac d’aigua dolça, i a la possible connexió amb la cova del Gegant. Actualment, amb un grup de companys, estan cartografiant la cavitat, d’uns 200 metres de recorregut, i continuen la seva exploració. La descoberta portarà el nom de la seva filla: cova Aina.

Escolteu-lo