Pares i mares, us convé escoltar això. Els mossos d’esquadra ens aconsellen sobre com gestionar les xarxes socials per a evitar riscos.

I la primera instrucció de la Raquel, agent dels mossos d’esquadra, és que cal tenir molt assumit que qualsevol contingut que es publica a les xarxes acaba essent públic i, per tant, incontrolable. En conseqüència, cal anar molt en compte a l’hora de publicar fotografies, arxius o qualsevol altre document que formi part del nostre àmbit privat o familiar, i de deixar dades i testimonis de la nostra activitat quotidiana. La publicació de qualsevol fotografia personal ha de tenir el consentiment de l’interessat/ada. L’agent dels mossos d’esquadra ens ha explicat els conceptes de Grooming, cyberbulling sexting, tres activitats delictives que es desenvolupen a través de les xarxes, especialment de whatsapp i els xats d’Instagram, i que demanen molt coneixement de com protegir-se davant d’elles.

Escolteu-ho