La cursa Corre per ells, clau en la investigació de la PKU

La sisena edició de la cursa Corre per ells se celebrarà el proper 19 de maig per tal de continuar recaptant diners que ajudin a la investigació de la PKU, un trastorn metabòlic que pateix la nena sitgetana, Candela. Aquests 5 kilòmetres solidaris han permès recaptar més de setanta mil euros al llarg dels seus cinc anys de vida i aquests diners, alhora, han permès contractar un treballador en el projecte de desenvolupament del biosensor, un dispositiu que ha de permetre millorar la qualitat de vida dels pacients i alhora augmentar el control de la malaltia. Ens ho explica Rafa Artuch, responsable del laboratori metabòlic de l’Hospital St.Joan de Déu.

Escolteu el doctor Rafa Artuch

Divendres es va presentar la sisena edició de la cursa que aspira a mantenir les xifres de participació entorn els mil corredors i que continuarà recaptant diners per tal d’ajudar la investigació d’aquesta malaltia rara què és la PKU. Van intervenir en l’acte l’alcalde Miquel Forns, els pares de la Candela, Alfonso Lugstenman i Charo Sánchez-Cancio, el doctor Rafa Artuch, Mar Puyol, codirectora del grup de sensors i biosensors del departament de química de la UAB, Xavier Duran, president de la Fundació Festival de Sitges, en tant que col·laborador de la cursa, i Lula Vila, presidenta de la Fundació PKU que actualment acull un centenar de famílies. Us oferim la roda de premsa íntegra.

Escolteu-ho