Carme Almirall es disculpa per no haver informat de la tala d’arbres a l’avinguda Artur Carbonell, però afirma que els tècnics li asseguraren que no hi havia una altra alternativa possible. Aquesta espècie d’arbre mai no s’hagués hagut de plantar en aquest carrer.

El ficus és una espècie invasiva, que fa unes arrels molt grans i pren unes dimensions difícilment controlables en entorns com el que ens ocupa. La regidora de via pública, Carme Almirall, assumeix la responsabilitat de no haver informat de l’acció que el seu departament tenia previst efectuar aquesta setmana, però defensa el criteri tècnic que l’ha fonamentada. Els arbres envaïen els balcons d’alguns edificis, dificultaven l’acció de l’enllumenat públic i les arrels començaven a afectar al paviment de les voreres i a les instal·lacions soterrades dels serveis. Plantejar una poda per a reduïr l’embalum dels ficus significava perjudicar-los, i tampoc no es podien transplantar perquè el tamany de les arrels ho feia inviable. En conseqüència, s’ha optat per aquesta solució que comportarà, a la vegada, la plantació la setmana que ve d’uns nous arbres de la familia dels perers, molt més adequats a aquesta via urbana. Demà dimarts, una empresa especialitzada destruirà les soques dels ficus i deixarà els escocells a punt per a la plantació dels nous arbres. Mentrestant, els veïns de Sitges estan convocats, el proper dijous 6 de juny a les 19h, a una manifestació de protesta per l’acció duta a terme el passat dilluns.

Escolteu Carme Almirall