Jaume Barceló obre la possibilitat de portar el cas del crematori del cementiri de les Pruelles a fiscalia, si l’Ajuntament no accepta les alegacions de l’associació de veïns del Poble Sec a la petició de llicència ambiental que ha presentat l’empresa.

Han passat gairebé 10 anys des que Jaume Barceló, de l’associació de veïns del Poble Sec, iniciés un llarg procés de denúncies sobre la situació legal de l’equipament i el crematori del cementiri de Les Pruelles, que actualment gestiona l’empresa Nomber. El 2016, una sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya obligava al tancament de la instal·lació perquè estava construïda en un solar que no tenia la qualificació urbanística per a aquest ús, i perquè no complia els requisits mediambientals. Enguany, i arran de la petició de llicència mediambiental que l’empresa concessionària ha fet a l’Ajuntament, l’associació ha presentat de nou al·legacions en referència a l’incompliment de la normativa, mentre considera que la omissió de la institució en el compliment de la seva responsabilitat davant la sentència del tribunal i les vulneracions ambientals, poden implicar-la, pressumptament, en un acte que podria considerar-se de prevaricació. Jaume Barceló ens ho explica.

Escolteu-lo