La nova llei hipotecària no tancarà els contenciosos entre consumidors i banca

Aquest mes ha entrat en vigor la nova llei hipotecària, amb el que l’estat espanyol s’adapta finalment als condicionants de les directives europees als que estava obligat. La llei afecta les noves hipoteques, però en certs aspectes també les antigues, i incrementa en general la protecció dels consumidors. En paral·lel, la justícia europea té sobre la taula la resolució de contenciosos sobre les clàusules sòl, les despeses hipotecàries o les comissions d’obertura, aspectes denunciats i que han generat nombrosos de pleits entre consumidors i banca. El resum és sempre assessorar-se bé abans de donar cada pas, ja que els conceptes són complexos. L’advocat Gerard Gasset ens ha ofert una mica de llum sobre el tema.

Escolteu-lo