Judith Miralles reivindica la tasca divulgadora del seu avi, Josep Egea, sobre els deportats espanyols a Mauthausen

Els barracons de Mauthausen

Judith Miralles Egea era molt petita quan, per casa, va començar a mostrar curiositat pel passat del seu avi, Josep Egea Pujante. Ell, republicà espanyol deportat al camp nazi de Mauthausen amb el seu pare, i únic sitgetà supervivent, havia viscut anys de silenci forçós abans de començar una difusió tant dolorosa com essencial pel coneixement de la història. A Ràdio Maricel li vam fer el 1992 aquesta entrevista. Després de la mort de l’avi, el 2010, la Judith vol continuar-ne la tasca, investigant i difonent el seu passat. Aquest cap de setmana ho ha fet a Sitges, amb una xerrada, convidada pel Grup d’Estudis Sitgetans. Acompanyada per la historiadora Beli Artigas, colpida per la història, Judith Miralles reivindica que el paper i les vivències dels republicans espanyols exiliats no poden caure en l’oblit.

Escolteu-les