Jordi Milà ens parla del centenari de ‘La processó de Sant Bartomeu’

No és un himne, però…. conté tots aquells valors emocionals que acostumen a definir als himnes. El novembre del 1919, un jove Antoni Català i Vidal -encara no havia complert la trentena- presenta al concurs de Girona La processó de Sant Bartomeu, i la sardana guanya per unanimitat del jurat. La resta és història… El 15 de novembre del 1920 s’interpreta per primer cop a Sitges, de la mà de la cobla Principal de la Bisbal, en una exitosa vetllada al Prado, i des del 1950 s’interpreta continuadament al cap de la Vila, en companyia de la no menys popular Festa Major d’Enric Morera, en la tradicional ballada de sardanes de la vigília. En Jordi Milà ha escrit al programa de la Festa Major d’enguany l’article Un quadre musical que fa cent anys, dedicat a aquesta efemèride musical. Amb ell n’hem parlat.

Escolteu-lo