La comissió no prohibeix a cap nen/a sortir per Santa Tecla, però demana sentit comú per no convertir la cercavila de gegants i cabeçuts de diumenge al matí en una desfilada de pares amb cotxets de criatura. Parla Maica Díez.

Ni en té cap intenció, ni té capacitat per a fer-ho. La comissió de Festa Major i Santa Tecla no prohibeix ni prohibirà a cap nen/a participar de la Festa, però vol crear la consciència que hi ha una edat per a cada activitat i, en conseqüència, que és bo per a tothom que hi hagi una regulació que ajudi a que tots els nens i nenes gaudeixin dels actes. En aquest sentit, la comissió constata que la concentració de gegants i cabeçuts prèvia a l’exhibició de balls blancs a la Fragata, s’ha convertit en una cercavila on, molt sovint, els pares i mares que surten amb els seus fills més petits, monopolitzen el recorregut. Maica Díez, presidenta de la comissió, reconeix que l’any passat varen rebre un munt de queixes per aquest motiu, i que precisament per evitar el problema es celebra la trobada de gegants, cabeçuts i gegants infantils a l’Hort de Can Falç destinada als nens i nenes de 0 a 5 anys per a que puguin gaudir amb els seus familiars sense haver de preocupar-se per seguir cap horari ni recorregut. La comissió, doncs, suggereix però mai prohibeix. Ho explica Maica Díez.

Escolteu-la