El govern presenta la proposta d’ordenances fiscals de 2020, amb congel·lació de l’IBI, i criteris de sostenibilitat i equitat social

El govern de Sitges ha presentat la proposta d’ordenances fiscals per al 2020, que es portarà a aprovació al ple de dimecres vinent. El document proposa mantenir l’IBI en 20.000 rebuts, a través d’una rebaixa del tipus de gravamen del 0,56% al 0,52%, amb el que es compensa l’increment anual, que finalitza l’any vinent. En aquest sentit, la regidora d’hisenda Carme Almirall ha comentat que en breu s’haurà de prendre una decisió política per decidir què fer en el futur amb aquest impost. Les noves ordenances han volgut aplicar mesures de sostenibilitat, bonificant els vehicles menys contaminants o les reformes per aprofitar l’energia solar, i també l’equitat social, gravant més habitatges buits i bonificant els habitatges destinats a lloguer social. A més, es pujarà el preu de l’aigua per destinar-ho a manteniment i noves infraestructures. Ho expliquen, al costat de Carme Almirall, els regidors Júlia Vigó i David Martínez.

Escolteu-ho